Norden firar gökotta – Frankfurt och New York levererar, dollarn stärks

Trots helgstängning på de nordiska börserna är min laguppställning i detta nu +0,31% med hjälp av att mina tre utomnordiska aktier och en HY företagsobligations etf går plus samt att dollarn stärks med +1,71% mot svenska kronan och euron med +0,72%. Hoppet om skuldtakslösning i USA lyfter aktierna och lägre inflationsutfall i Sverige än väntat får kronan att falla.

Det är väl troligt att tyska Infineon technologies blir vinnare idag även New York har öppet några timmar till. Marknaden gillar Infineons senaste förvärv av Imagimob och stärker därmed sin position inom AI-lösningar. Tvåan Apple satte kvartalsrekord i iphoneförsäljning för perioden januari-mars och deras underleverantör i Indien bygger nu ut fabrikerna. Trean Microsoft har tagit på sig ledartröjan i AI-utvecklingen och marknaden tar turerna kring förvärvet av Activision Blizzard med ro.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s