Starkt grön börs i Stockholm – nya innehaven Beijer Electronics och Latour toppade i portföljen

Vilken börsdag, allt blinkar grönt både på Stockholmsbörsens index och i laguppställningen. 18 innehav stänger på mer än +2% och mina nykomlingarna toppar listan. Idag blev det 8 avslut, varav 2 påfyllningar och 6 vinsthemtagningarinklusive en trade.

Dagens portföljvinnare blev nykomlingen i portföljen Beijer Electronics som fick draghjälp idag av att en storpost mäklades idag. Min andra nykomling Latour kommer tvåa och fler än jag har upptäckt att premien är historiskt låg. Indutrade intar tredjeplatsen utan direkta nyheter.

Surgical raketrusade på rapportdagen med +29% och är i år upp +53%. Jag gjorde vinsthemtagning på rapportuppgången och sålde på 251 kr och behöll grundinnehavet. Idag när aktien backade köpte jag tillbaka på 242 kr och aktien stängde på 252 kr. Jag är ganska nöjd med utfallet i den här spontana traden i ett annars långsiktigt innehav.

Jag passade också på att göra fler vinsthemtagningar när allt blinkade grönt och som vanligt behåller jag grundinnehavet; Volvo (+11% i år), Atlas Copco 8 (+24%), Assa Abloy (+13%), Infineon (+26%), Medcap (+46%) och Lagercrantz (+34%).  Påfyllningar blev det i Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) och som redan nämnts Surgical Science.

Annons

3 reaktioner på ”Starkt grön börs i Stockholm – nya innehaven Beijer Electronics och Latour toppade i portföljen

 1. Ulf 20 maj, 2023 / 12:32

  Hej Per
  Det tuffar på för dig i bull trend ser jag 👍
  Ändrar långsamt i min egen uppställning så lite bättre. Undrar om svolder som bara har noterade innehav. Man betalar mer än underliggande aktiers värde idag. läste någon som var väldigt negativ till svolder pga detta. De blir väl som en fondförvaltare så man slipper tajma köp/sälj själv. Hur tänker du där?
  Med vänlig hälsning, Ulf

  Gillad av 1 person

  • Per Gustafsson Ohlin 20 maj, 2023 / 12:43

   Hej Ulf, Svolder har en premie på 6,97% enligt senaste uppdateringen. Jag vill ha flera investmentbolag som en långsiktig grund i laguppställningen. Jag bryr mig inte så mycket hur de trendar utan bara behåller. Jag tillåter också dem att få en högre allokering än vanliga bolag. / Med vänlig hälsning Per

   Gilla

   • Ulf 20 maj, 2023 / 12:59

    Hej Per
    Varför bryr du dig inte om hur investmentbolagen trendar?
    Nu går ju det mesta upp.
    Men om de tappar massa procent,
    varför ska du inte bry dig?
    Du har väl valt investmentbolag efter ledning och track record antar jag så tror de reder upp dåliga lägen, eller hur tänker du?
    Med vänlig hälsning, Ulf

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s