Dagens rapporter – Medcap rapportvinnare +15%, Novo Nordisk, Microsoft och Holmen

I laguppställningen har fyra bolag i laguppställningen rapporterat; Medcap, Holmen, Novo Nordisk och Microsoft. Medcap lämnade en riktig rökare och rusar i detta nu med +15%. Microsoft och Novo Nordisk överträffade förväntningarna medan Holmen rapportmissade.

Medicinteknikbolaget Medcap ökar resultatet med drygt 50% och slog alla förväntningar med råge. Aktien rusar i detta nu med 15%. Det innebär att Medcaps aktie stigit med 63% på ett år och klättrar på egen hand upp som ett av mina större innehav.

Läkemedelsjätten Novo Nordisks rapport är över förväntan och höjer utdelningen samt aviserar återköp. I detta nu stiger aktien bara med 0,5% då mycket i rapporten är inprisat. På ett år har aktien stigit 58% och sedan köp är aktien upp 125%.

Tech-jätten Microsoft har jag redan skrivit om och bolaget överträffade förväntningarna. På ett år är aktien upp 63% så när New York öppnar får vi nog vara glada om aktien håller ställningarna.

Skogsindustribolaget Holmen redovisar en omsättning i linje med förväntat under fjärde kvartalet. Rörelseresultatet var sämre än väntat. Styrelsen föreslår en höjd ordinarie utdelning samt en extrautdelning. Aktien är på ett år ner -5% och idag faller aktien med -2,2%. Eftersom aktien ett tag dansat på MA200-strecket är aktien redan halverad, men jag ville avvakta rapporten. Det är nu stor risk att den flyttas till avbytarbänken.

Lämna ett svar