Aktieköp

I förrgår blev det tillskott i utdelningsportföljen. Nytillskott och påfyllning.

Foto av Nubia Navarro (nubikini) på Pexels.com

Nobina är Nordens största operatör av kollektivtrafik. sköter kollektivtrafik. Nobina har långsiktiga kontrakt med kollektivtrafiksmyndigheter som normalt varar i 8-10 år plus förlängningar. Lokaltrafiken är inte alls utsatt på samma sätt som internationella resor, men det råder en osäkerhet kring huruvida det är möjligt för kollektivtrafikmyndigheterna att ändra i kontraktsvolymerna i samband med Corona krisen. En annan risk är den höga skuldsättning bolaget har i kombination med osäkerhet kring kontraktsförändringar p g a Covid 19.

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 95,2 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter. Castellum är det enda nordiska fastighets- och byggbolag som är invalt i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), vilket inkluderar de bolag i världen som presterar bäst inom hållbarhetsområdet. Riskdelen är kontorsdelen, men bolaget har förhållandevis låg skuldsättning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s