Omdisponering i portföljerna

Försäljningen av Robur exportfond har nu genomförts i omgångar (eftersom Swedbank har begränsningar hur mycket man får sälja per dag om innehavet överstiger ett visst belopp). Exportfonden passade inte längre in i den totala strategin för aktieportföljens innehav därför att fondens innehav till stor del är samma som mina svenska aktieportföljer. P g a försäljningen av fondandelarna är jag därför är jag extra likvid för tillfället och kan fylla på successivt med andra placeringar i enlighet med min totala strategi. Jag kommer även att vikta över mer till aktieportföljerna från fondportföljen eftersom jag nu vågar tro att vi sett och passerat botten efter den kraftiga nedgången på börsen. Jag kommer dock att hålla en viss likviditet för att möjliggöra nya fynd om det kommer fler kraftiga fall på börsen framöver.

Foto: Per Gustafsson Plats: Lübars, Berlin

För närvarande genomför jag både köp av aktier och fondandelar, vilket jag återkommer till i kommande inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s