Planerade aktieinköp – bygg, hälsa och försäkring på stabil grund

De senaste dagarna har jag fyllt på befintliga innehav i utdelnings- och tillväxtportföljerna med bl a:

  • Skanska är ett av världens största bygg- och fastighetsutvecklingsföretag med en undervärderad amerikansk verksamhet. Det finns en stor potential i den kommersiella fastighetsutvecklingsportföljen. Aktien är attraktivt värderad och har en uppsida på 30%.
  • Elekta är världens näst största tillverkare av utrustning för strålbehandling med en strukturell efterfrågan och ny produktcykel driver tillväxt vilket ger en förväntad stark vinsttillväxt kommande år. En möjlig uppsida på 30-40%.
  • Tryg A/S är ett danskt försäkringsbolag med verksamhet i hela norden. Aktie har stått sig ganska väl under coronakrisen jämfört med banksektorn. Direktavkastningen är hela 5,6% på ett femårs-snitt.
Foto: Per Gustafsson. Plats: Schloss Sanssouci, Potsdam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s