Portföljresultat v3, aktier, ädelmetaller, krypto

När ett försäkringsbolag toppar veckans bästa, följt av ett gruvbolag, telekombolag och hälsobolag, då är det ett tecken på att börsen tvärvänt mot värde. Tillväxtaktierna är långt ned i frysboxen för andra veckan. Kommer de att stanna i boxen eller är de nu inprisade inför räntehöjningar? Jag vet inte, men igår provsköt jag på fyra tillväxtbolag (se inlägg igår) med kvalite som fallit -25% på en månad. I förväg har jag bestämt när jag går ur om de fortsätter falla. Veckans bästa hedge har varit ädelmetallerna som gick upp kraftigt samtidigt som börsen backat. Bäst gick Palladiumsom gick upp +13,43%, följt av Platinum +7,98%, Silver +7,27% och Guld +1,48%. Däremot har jag nu av egen erfarenhet fått bekräftat att kryptovalutor inte fungerar som en hedge mot börsen. Tvärtom, både Bitcoin och Etherum som jag haft bevakningsposter i en kort period, steg när börsen steg och föll när börsen föll, t o m med hävstångliknande effekt. Båda bevakningsposterna åkte ut med badvattnet i fredags. Det går att tjäna och förlora pengar i kryptovalutor, men det är ingen hedge mot aktier eller inflation.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s