Blankningen mot SBB

I Sverigeportföljen har jag både SBB B och SBB D aktier. Därför har jag följt blankarattacken mot SBB den senaste veckorna. Vad är det då som har hänt? Det ser ut som enligt både SBB och Di att mer än 120 miljoner SBB-aktier var troligen blankade innan blankarfirman Viceroy Research släppte sin rapport. Di har avslöjat att blankarrapporten innehåller flera felaktigheter vilket bekräftar det SBB själva hävdar. Det som är märkligt är att inga blankningspositioner rapporterats. Det kan tyda på menar SBB att Viceroy i samråd med andra hedgefonder manipulerat SBB:s aktiekurs. Det är inte förbjudet att blanka men det är absolut inte tillåtet att släppa vilseledande uppgifter för att manipulera marknaden. Jag följer med stort intresse fortsättningen och om Finansinspektionen kan rå på de stora hajarna, eller om de bara klarar av att fånga mindre fiskar. Jag behåller mina positioner i både B (+38% sedan köp) och D (-9%) aktien. Dessutom har jag fyllt på lite i D aktien som nu har en fin direktavkastning på 7,29%.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s