Portföljresultat o utdelningar plus bottenfiske i energieffektiviserare

Utdelningarna översteg portföljresultatet i maj månad. Maj har visat att vi tangerat botten inom vissa sektorer med rimliga värderingar. Jag har passat på att tanka i några bolag. Risken har minskat betydligt. Däremot är det flera bolag som fortfarande har för höga värderingar trots att aktiekursen i vissa fall halverats. Här kommer vi att se ytterligare fall. Ett bolag som pressats 40% och nu handlas till en mycket rimlig värdering är ventilationsbolaget Lindab där jag senast imorse bottenfiskade och tog nya positioner. Trots prisuppgångarna på metaller har bolaget, om man tittar på rapporterna, hanterat det riktigt bra. Bolaget har en helt annan lönsamhet i dag än vad de hade för några år sedan. Har man med det i kalkylen är aktien för billig helt enkelt. Lindab gynnas av de ökade kraven på effektivare energianvändning. Flera insynspersoner har på senare tid tankat aktier i bolaget.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s