Min aktievecka 40utdelningar, inflation, fallande tillväxt och bearmarketoptimism

Tre utdelningar trillar in i nästa vecka frän svenska Alm Equity, finska TietoEVRY och amerikanska NXP Semiconductor. Experter ser köpläge trots sämsta septemberbörsen sedan finanskrisen. Är perspektivet 2-3 år är jag benägen att hålla med, men i närtid med stigande inflation och fallande tillväxt får man i så fall tåla att portföljen tar stryk, men även när inflationen toppat och börjar falla tillbaka har vi kvar en en fallande tillväxt ett tag till. Visst blir det några björnmarknadsrallyn framöver, men sedan faller det tillbaka till lägre nivåer. Det gäller att vara försiktig där ute och inte dras med i bearmarketoptimism och tro att det är över.

Annons

3 reaktioner på ”Min aktievecka 40utdelningar, inflation, fallande tillväxt och bearmarketoptimism

 1. Ulf 3 oktober, 2022 / 15:28

  Hej Per
  Har du någon åsikt om hur man ska ligga fördelad procentuellt vad gäller hedgefond vs Aktier för att eventuellt öka kapitalet under framtida oroligheter. Noterar att du har 26% hedgefonder. Hur kom du fram till den nivån på hedgefonder ? Hur mycket kassa har du idag ?

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 5 oktober, 2022 / 15:32

   Hej Ulf, det stämmer att jag ligger på ca 27% i hedgefonder. Min likviditet i cash är 15%, men jag har placerat en del i typ blandfonder som nästan kan betraktas som likviditet. När det gäller hedgefonderna ser jag till att ha olika kategorier, såsom lång/kort, volatilitet, terminshandel, marknadsneutrala och övriga. När det gäller balansen handlar det om var jag har för risk i aktierna, det är verkligen en avvägning. När bearmarketrally inträffar vill man ju inte att hela uppgången ska ätas upp av fallande hedgefonder och vice versa. Känslan är just nu att jag inte är rädd för nedgångar på börsen med nuvarande fördelning, jag är oftast på plus även börsen är ned, samtidigt får jag ta smällen att när uppåtrekylerna kommer så är jag inte på topp, men ändå på plus. Men man kan ju inte både ha kakan och äta den. Jag vet inte vad som är rätt och jag omprövar det jag skriver nu varje dag 😉 Per

   Gilla

   • Ulf Söderlund 8 oktober, 2022 / 10:20

    Hej Per
    Tack för utförligt och trevligt svar.
    Att få till en portfölj som stiger i alla väder
    skulle vara en magic formula om något.
    Personligen skulle jag nog haft allt i hedgefonder
    då jag inte är duktig nog att hänga med i alla vändningar.
    Ha det bra/Ulf

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s