Min enkla strategi och portföljinnehav på två minuter

Får jag lov att presentera hela min laguppställning i aktier och de nyckeltal jag kastar en snabb blick på varje dag. Se tabellen på sista sidan. Jag ser mig som lagledare och vill ha det bästa laget på planen. Spelarna i mina portföljer är bolag som trendar över MA200 och har rätt fundamenta. Om ett bolag faller under MA200 frågar jag mig själv alltid varför marknaden inte värderar bolaget högre. I nuläget kan man se att jag har 33 bolag som trendar över MA200 och fem bolag som ligger under. De sistnämnda riskerar att bli utbytta i närtid. Jag minskar successivt innehavet till hälften om ett bolag faller under MA200 och avvaktar om det orkar ta sig tillbaka. Tar det sig upp igen kan jag köpa tillbaka det jag sålt igen, om inte byts bolaget ut, och en ny spelare tas in i laguppställningen. I tabellen har jag också med MA50 och MA50/200 för att se trenden samt RSI om det är översålt eller överköpt. När jag tar in ett nytt bolag tittar jag på, förutom att det trendar över MA200, att fundamenta stämmer med mina regler, dvs omsättning, marginaler, ledning m m. Genom att ha portföljbolag som trendar över MA200 och byta ut de som inte gör det har jag alltid ett lag som levererar i bullmarket. Ofta har jag också utrymme för kortsiktiga trader där jag har bestämda regler för varje trade, men det är ett annat inlägg. I Bearmarket är principen densamma. Faller börsindex under MA200 och därmed de flesta bolag kan jag halvera det totala aktieinnehavet och gå likvid för att övervintra och/eller välja alternativa placeringar för bearmarket. Svårare än så här behöver det inte vara.

Annons

2 reaktioner på ”Min enkla strategi och portföljinnehav på två minuter

 1. Ulf 2 februari, 2023 / 08:15

  Hej Per
  Är du kompis med @Kavastu ? Låter väldigt liknande hans upplägg.
  Oavsett, så verkar det rimligt och verkar fungera. Jag gillar enkelt.
  Nu gäller det bara att utföra det som jag inte lyckats med fram till nu.
  Har stått och stampat länge pga ingen tydlig strategi.

  Vilka signaler använder du för att bedöma om det är en bear eller bull market ?

  Vad har du för program för aktieanalysen ?
  Eller är det ett avancerat Excel ark ?

  Vissa tror på rally nu, vad tror du ?
  Går det ens att förutspå vad som händer ?

  Ha det bra.

  Mvh/ULf

  Gillad av 1 person

  • Per Gustafsson Ohlin 2 februari, 2023 / 08:49

   Hej Ulf, precis som du noterar, när det kommer till investeringar är Kavastu en av mina förebilder. Jag känner inte honom och han har hållit på länge som privatinvesterare. Jag började 2020 med detta på heltid så jag har långt kvar till hans skicklighet och erfarenhet. Jag gillar också enkelhet, vilket ofta kännetecknar bra strategier. När det frågan om det är bull eller bearmarket håller jag koll på flera indikatorer. Det första är precis som med enskilda bolag om börsindexen ligger över eller under MA200, dvs S&P500, DAX, OMX m fl. Ofta pågår övergången länge och man har tid på sig. Det finns fler indikatorer som PMI m m. Hälsar Per

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s