Dags att “binga” istället för ”googla”

Techjätten Microsoft, som finns i min aktieportfölj, har en sökmotor ”Bing” som lever en undanskymd tillvaro i skuggan av ”Google”. Igår fick Bing en rejäl uppgradering med ny artificiell intelligens (AI) från samarbetspartnern Open AI. Det går att testa nya Bing med ett urval av frågor redan nu, medan den fullständiga versionen kommer släppas om några veckor. AI-tekniken kommer att göra skillnad för vanliga användare. Nästa generations sökmotor gör att man ”ställer en fråga” snarare än att ”göra en sökning”. Istället för att idag bara kunna ”googla” var klädaffären ligger eller vilket år något hände kan man ”binga” vilken jacka som är modern till våren eller hur man håller tal till en 50-åring. Min första fråga kommer att bli: vilken aktie kommer att gå bäst i år? Allvarligt talat! Vilka eller vem som kommer att ha tillgång till AI tekniken fullt ut är en av våra viktigaste demokratifrågor.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s