Min aktievecka 10 – utdelning, jobbrapport, BNP och bostadspriser

Den här veckan väntar en utdelning från Microsoft och Apple har årsstämma. Under förra veckan visade marknaden åter styrka och köparna fick övertaget trots att inflationen ser ut att bli en svårare nöt att knäcka än väntat. Nästa utmaning och veckans viktigaste händelse blir fredagens amerikanska jobbrapport. Förra månadens starka siffra fick börserna på fall. På torsdag ger SCB sitt första besked om hur den svenska tillväxten inlett året när BNP-indikatorn för januari redovisas. Vi får även redan på om bostadsmarknaden bottnat när ny statistik kommer i veckan. Positivt är att samtliga börsindex jag handlar på trendar över MA200. I fredags dalade långa räntorna något och VIX- indexet föll ned under 20. Trots tecken på momentum litar jag litar inte fullt ut på marknadens styrka gentemot centralbankernas hökaktiga framtoning så jag håller en defensiv del i portföljen i likvider, räntor och guld. I laguppställningen håller jag extra koll på Sampo som trendar under MA200. Jag har gjort succesiva vinsthemtagningar efterhand som aktien gått ned under MA200. Detta gäller även AstraZeneca, Microsoft, W.P. Carey och Apple som alla varit nere och vänt under MA200. Jag fyller på igen när de åter etablerar sig ovanför, annars byts de ut mot nya lagspelare. Jag har flera kandidater som vill in på plan om något innehav tappar momentum. Bäst trendar Volvo, HMS Networks, Traction och Hexatronic.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s