Min aktievecka 12, bankfusion och räntebesked

Den schweiziska banken UBS tvingas i ett tvångsäktenskap med krisande Credit Suisse. Förhoppningsvis lägger sig därmed bankoron och marknaden men frågan är om någon annan sitter med Svartepetter. Nästa nagelbitare är Fed:s räntebesked på onsdag som trots bankoro väntas höja räntan med 0,25 punkter till intervallet 4,75-5,00, men jag blir inte förvånad om Fed vilar på hanen och avvaktar med anledning av bankoron. På fredag får vi preliminära inköpschefsindexfrån bl a USA och Tyskland. Frankfurt, Köpenhamn och Stockholm trendar fortfarande över MA200, men trenden är neråt för börsindexen. Börserna är översålda, RSI (14) är mellan 25 och 45. VIX-indexet steg i fredags mot 25,61 och det återstår att se om vi går mot 20, dvs mindre oro eller mot 30, mer oro. Frågan är om bankoron lägger sig och om det är mer i ekonomin som går sönder. Den här veckan har ABB, Hufvudstaden, Nordea, Novo Nordisk och TietoEvry årsstämmor, i övrigt inga utdelningar eller rapporter. Investmentbolagen Svolder och Lundbergs samt Hexatronic trendar under MA200 efter veckans nedgång. För mig är det ok att investmentbolag trendar under MA200 och därför gör jag inga förändringar. För Hexatronic del är allt fundamentalt rätt ändå faller aktiepriset, om än marginellt, under sitt eget medelvärde. Jag låter det bero och bevakar utvecklingen. Min likviditet är relativt stor och kan bli ännu högre eftersom jag eventuellt överväger att ta hem vinsten i Guld etf:en. Guldet är på överköpta nivåer på 74 (RSI 14) och i övre kanten av Bollinger bandet.

Annons

2 reaktioner på ”Min aktievecka 12, bankfusion och räntebesked

 1. Ulf 20 mars, 2023 / 10:39

  Hej Per
  Jättebra inlägg, verkligen kul att se ditt upplägg. Jag har en fråga om MA200 och MA50 i diagram, tittar du då på dgr eller veckor och vilken tidsperiod, 1 år, 3 år eller kortare ? Jag tolkar det som att det inte är bra köplägen i dina innehav ?

  Vad gör du om det rasar 3-5% ytterligare ?

  Mvh/Ulf

  Gilla

  • Per Gustafsson Ohlin 20 mars, 2023 / 11:33

   Hej Ulf, tack för dina vänliga ord. Jag tittar på dagar, så för MA200 så får du samma siffror om du ställer in diagrammet på ett år. När det gäller köpläge, så är det bra köplägen i flera innehav. Trendar ett bolag lagom mycket över MA200 och RSI är lågt är det en indikation på köpläge. Alla mina bolag klarar mina fundamentala krav, men som du vet är aktiepris och Bolagsvärde inte samma sak. Rasar allt 3-5%. Just nu sitter jag med mycket likvid, guld, obligationer o hedge så i dagsläget försöker jag hitta påfyllningstillfällen eller lämpliga omviktningar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s