Assa Abloy: Rekordhög lönsamhet

Assa Abloy är mitt minsta innehav med anledning av att aktien visat svaghet på senare tid har jag minskat innehavet med 25%. Idag redovisar Assa en rekordhög lönsamhet med all time high i rörelsemarginalen för ett Q1. Trots detta är aktien ned på den starka rapporten, just nu -0,62%, visserligen på en halvsur börsdag och möjligen för att Vd:n skriver att vissa indikatorer tyder på avmattning. Men å andra sida att bolaget står starkt i att möta en avmattning. Aktien är i år upp +6,97% och trendar med 2,3% över sitt MA200. Så länge den trendar på rätt sida och på den här starka rapporten överväger jag att öka igen. Assa Abloy rapporterar en mycket bra start på 2023. Under kvartalet redovisar bolaget en stark organisk försäljningstillväxt på 8%, kompletterad med en stark tillväxt om 5% från förvärv samt en rekordhög justerad rörelsemarginal för ett första kvartal på 16,0%. Rörelseresultatet exklusive jämförelsestörande poster ökade med 30% till 5 186 MSEK. ”Jag är glad att kunna rapportera en mycket bra start på 2023. Under kvartalet levererar vi en stark organisk försäljningstillväxt på 8%, kompletterad med en stark tillväxt om 5% från förvärv samt en rekordhög justerad rörelsemarginal för ett första kvartal på 16,0%, en förbättring med 100 bp sedan förra året… Slutligen är den makroekonomiska utvecklingen fortfarande osäker med vissa nyckeltal som indikerar en avmattning. Även om vi fortsätter att rapportera starka resultat, är vi väl förberedda att hantera ytterligare förändringar i efterfrågan samt om nödvändigt implementera ytterligare kostnadsminskningar för att skydda vår lönsamhet och kassaflöde”.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s