New Wave: ”Återigen All Time High”

Efter dagens uppgång är New Wave mitt tredje största innehav. Jag plockade upp aktien när den föll -17% på Q4- rapporten trots att bolaget kom med en bra rapport, men marknaden överdrev sin oro för ett uttalande om att ökade investeringar skulle pressa marginalerna. Efter dagens rekordrapport med ny ”All Time High” rusar aktien, i skrivande stund, med +13,10%. Aktien är i år upp +2,91% och trendar med 12,7% över sitt MA200. Mitt innehav är upp +14%sedan köp. ”Vi inleder 2023 på ett otroligt positivtsätt. Trots att båda första kvartalen 2021 och 2022 var all time high och att vi därmed mötte starka siffror, så slår vi dem med råge. Nettoomsättningen ökade med 20% till 2 135,5 (1 774,9) MSEK varav 6% var valuta och 9% förvärvad verksamhet. Rörelseresultatet ökade med 104,4 MSEK från 209,1 MSEK till 313,5 MSEK eller med 50% vilket ger en rörelsemarginal på 14,7% (11,8%) i vad som alltid brukar vara årets svagaste kvartal…. Av våra två försäljningskanaler växte profil med 22% och detaljhandeln med 17%. Av våra tre segment växte Företag med 24%, Sport & Fritid med 23% medan Gåvor & Heminredning minskade med 6%.” ”Det är alltid svårt att bedöma det kortsiktiga perspektivet men jag vet att vi står starka inom i stort sett alla områden. De investeringar vi gjort tidigare har verkligen givit bra resultat, både i ökad försäljning och i en mycket bra resultatutveckling…. Vi kommer, som jag tidigare skrivit, att öka takten i produktutveckling, marknadsföring och introduktion av befintliga produkter/varumärken i fler länder. Detta inleddes redan under första kvartalet. Som det ser ut i dagsläget klarar nuvarande intäktsökningar att parera de kostnaderna utan att det får någon större negativ inverkan på våra resultat…..”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s