Min aktievecka 18: rapporter, räntebesked, PMI och jobbrapport

Veckan börjar med stängda börser 1:a maj firande på flera håll i världen. På onsdag ökar dramatiken med räntebesked från Fed och ECB samt delår från Apple på kvällen. Blir det FED:s sista räntehöjning och klarar Apple av överträffa förväntningarna som fler andra techjättar gjort? Vi får även flera PMI-rapporter i veckan och på fredag den viktiga amerikanska jobbrapporten. Tyska DAX stänger nära all time high (15947) och stängde i fredags på 15922. Det är bara Helsingfors som trendar under sitt MA200. VIX-indexet är fortsatt på låg nivå, 15,78 (16,77), vilket indikerar en lugn börs med hög riskaptit. VIX har inte varit på så här låg nivå sedan oktober 2021. Kommande vecka blir fem utdelningar, fyra rapporter och en årsstämma. Tidigare veckor har jag varit bortskämd med flera rapportrusare trots att marknaden generelllt reagerat svagt på bra rapporter i USA och Europa. 70-80% av bolagen på båda sidor Atlanten har överträffat estimaten, men i USA har de bolag som slagit estimaten bara överträffat index med 0,10%. Mitt innehav Microsoft m fl techjättar överträffade förväntningarna i förra veckan och på torsdag får vi svaret på om Apple följer efter. Förutom Apple, rapporterar även Medcap, Novo Nordisk och TietoEvry.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s