Överraskande stark rapportvecka

Av mina börser presterade breda Stockholmsindexet bäst i veckan, endast Helsingfors trendar under MA200. Skräckindexet VIX stängde på låga 15,78 (16.77), och så här lågt har det inte varit sedan oktober 2021. Breda Stockholmsindexet stängde på +1,23% och min laguppställning presterade +2,76%. På nästa sida visas hela laguppställningen och varje innehavs veckoinsats. 21 innehav stängde veckan på plus och jag fick 8 rapportrusare och samtliga rapporterande bolag överträffade förväntningarna eller i några fall till och med krossade estimaten. Veckans vinnare är nya innehavet GN Store Nord som klättrade över sitt MA200 på rapporten, men eftersom jag tog in bolaget igår har det knappt bidragit till portföljresultatet den här veckan. Portföljens egentliga vinnare är då Atlas Copco som krossade estimaten och rusade på rapporten. Indutrade rusade också på med förvånansvärd ökning i orderstock och omsättning. Mest överraskande var ändå Thule som klarade att öka marginalen på en pressad konsumentmarknad. Nordea sattes på avbytarbänken och in kom nämnda danska GN Store Nord. Marknaden verkar tro att banktoppat när reaktion uteblir på historiskt starka rapporter. Skräckindexet VIX är på lägsta nivån sedan oktober 2021. När VIX är under 20 brukar det indikera att marknaden är lugn och riskaptiten hög. Det historiska genomsnittet är omkring 20-nivån.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s