Veckans Top 15 – jag hoppar över devisen ”Sell in May..”

Stockholmsbörsen breda index stängde på -1% och Storbolagsindexet -1,33%. Min laguppställning gick bättre och stängde på gröna sidan. De bästa trendarna över sitt MA200 gick också bäst i veckan. Undantaget är nykomlingen GN Store Nord som nyligen klättrade över MA200 på en fin rapport. Det återstår att se om positiva trenden fortsätter uppåt. Tidigare i veckan när börsen hade röda dagar fyllde jag på i Infineon, Sandvik, Svolder och Traction. SEB föll under sitt MA200 och sattes på avbytarbänken.Av de börser jag är aktiv på trendar Frankfurt, Stockholm, London, Toronto, Köpenhamn och New York positivt medan Helsingfors och Oslo är i en negativ trend. Frankfurt trendar helt klart bäst och är nära ATH. VIX stängde på låga 17,19, vilket indikerar en lugn börs med riskaptit. I år hoppar jag över devisen ”Sell in May, go way” och fortsätter övervikta i aktier.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s