Hur träning och aktiehandel hänger ihop

I morse blev det premiär för landsvägscykling här i Berlin och jag ser fram emot fortsatta morgonturer innan börsöppning. Jag har redan kommit igång med tennisen och har spelat flera mornar innan börsen drar igång. Jag har tur som har både svenska och tyska träningskompisar här som vill köra på morgonen. Lika förspänt har jag inte när jag är hemma i Stockholm där är det oftast eftermiddagar och kvällar som gäller, men det fungerar också bra.

Som investerare äger man sin egen tid, och då har man stora möjligheter att få tid till träning och andra intressen. Det är lätt att börsen annars tar all fokus dygnet runt för att det är så roligt.

För mig är kombinationen landsvägscykling och tennis bra eftersom jag tränar olika muskelgrupper och konditionssystem. Landsvägscykling är bra för att stärka benen, ryggen och hjärtat, medan tennis är bra för att utveckla smidighet, koordination och explosivitet. Båda sporterna är också roliga och utmanande på olika sätt.

Det finns flera sätt som träning kan hjälpa mig i min aktiehandel och i andra livssituationer. Här är några exempel som motiverar mig att träna regelbundet:

– Träning kan minska stress. Stress är en vanlig faktor som kan påverka min förmåga att fatta rationella och kloka beslut när jag handlar med aktier. Genom att träna regelbundet kan jag sänka min kortisolnivå och öka mitt välbefinnande, vilket kan leda till bättre tradingresultat.

– Träning kan förbättra min koncentration och disciplin. När jag tränar stärker jag inte bara min kropp, utan också min hjärna. Träning kan öka blodflödet till hjärnan, vilket kan förbättra min kognitiva funktion och minne. Dessutom kan träning hjälpa mig att utveckla en rutin och ett målmedvetet mindset, vilket är viktigt för att lyckas som trader.

– Träning kan öka min kreativitet och flexibilitet. När jag handlar med aktier måste jag kunna anpassa mig till olika marknadssituationer och hitta nya möjligheter. Träning kan stimulera min hjärna att producera nya idéer och lösningar, samt öka min förmåga att byta perspektiv och strategi.

Jag hoppas du fick några tips om hur träning och aktiehandel (eller att må bra helt enkelt) hänger ihop. Ovanstående är exempel på hur jag gör och motiverar mig själv. Du har säkert hittat ditt sätt eller kommer att göra det. Ha det så bra!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s