Tyska halvledarbolaget Infineon Technologies fick dagens ledartröja, fortsatta vinsthemtagningar och påfyllningar

Stockholms breda index stänger strax under noll och min laguppställning landar lite över nollan. Jag har även idag gjort några vinsthemtagningar, men som vanligt får grundinnehavet löpa vidare till nästa skörd, det blir ingen ny tillväxt utan rötter.

Dagens portföljvinnare är tyska halvledarbolaget Infineon som stiger utan direkt nyheter. Läkemedelsjätten Novo Nordisk stiger också utan direkta nyheter. Gemensamt för båda är att de tidigare i år har höjt sina helårsprognoser. På tredje plats kommer HMS Networks. Alla tre har tidigare överträffat förväntningarna i sina rapporter.

Idag har jag fortsatt vinsthemtagning på 5-15% av innehavet hos de bästa trendarna men låter grundinnehavet trenda på: Indutrade som stigit +22% i år, Atlas Copco +19%, Addnode +28%, Bakkafrost +21% och Munters +12%. Påfyllningar blev det i Sobi och Thule, i den sistnämnda har jag nu nått önskad grundnivå. Trots förnyad inflations- och bankoro på Wall Street ikväll fortsätter VIX att ligga på låga nivåer; ikväll 17,39, vilket indikerar en fortsatt lugn börs med riskaptit. Frågan är om det är lugnet för stormen…

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s