Två rapportrusare lyfte portföljen idag – Stockholm stängde strax under nollan

Stockholmsindexen stängde veckan strax under nollan medan min laguppställning gjorde ett bra jobb och stängde på +0,58%, två rapportrusare och mina utländska innehav agerade draglok. Nya makrosiffror lyfter i detta nu New York börsen. I USA ökar arbetskraftssiffrorna mindre än väntat och kärninflationen föll till 4,1% som är den lägsta nivån på nästan två år. I Sverige indikerar dagens makrosiffror att svenska ekonomin bromsar in mer än väntat; preliminär BNP, detaljhandelns försäljning och KI-barometern.

Life science-konglomeratet Medcap dubblade vinsten och flaggade för nya förvärv. Läkemedelsjätten AstraZeneca slog förväntningarna över hela linjen med ett vinstlyft på 25%. Affärssystembolaget Intuit stiger på en munter New York börs.

4 reaktioner på ”Två rapportrusare lyfte portföljen idag – Stockholm stängde strax under nollan

  1. Ulf 28 juli, 2023 / 19:19

    Hade du inte satt Astra på bänken ?

      • Ulf 30 juli, 2023 / 12:19

        Hej Per
        Du satte Astra på bänken 23 Juli och jag funderade då på varför men gissade att du visste något som skulle kunna innebära fall på rapportdagen. Sen köpte du tillbaka 28 Juli, la du en köporder om aktien skulle gå upp eller hur hanterade du det tekniskt, eller köpte du 27 ? Mellan 23-27 så hände ju inget positivt kursmässigt. Jag frågar eftersom du vill informera och jag är intresserad av att förstå hur du agerar/tänker i vissa lägen. Har sett att det alltid är risker med att hålla aktier på rapportdagen, och samtidigt möjligheter då vissa aktier rusar. Mvh/Ulf

      • Per Gustafsson Ohlin 30 juli, 2023 / 21:54

        Hej Ulf, det var chansning som gick bra så här långt. Fundamentalt är caset klockrent och förväntningarna inför rapporten var låga, då kan det bli en bra rapportreaktion. Jag köpte aktien innan rapport.

Lämna ett svar