Makrobesvikelser för ECB – laguppställningen leverar grönt på röd börs

Min laguppställning slår indexen igen och stänger med en fin uppgång. Stockholmsbörsens index stängde på minus och sämst i Europa. Stockholm har verkligen underpresterat i juli och rapportperioden har varit ganska blek i Sverige med dåligt gensvar på oväntat bra rapporter. I USA är det gröna börser vid Europas stängning.

Det blev inget drömscenario idag för ECB när kärninflationen och BNP för eurozonen kom in högre än väntat. Det skulle kunna leda till att ECB håller räntebanan hög länge eller möjligen en räntehöjning till. Det är omöjligt att veta hur det blir, men det här var en indikation åt vart det lutar i Europa.

Idag skördade jag i Stellantis och Ependion som båda gått bra sedan köp. När en aktie stigit mer än fem procent över planerat grundinnehav gör jag en vinsthemtagning. Det sker ofta flera vinsthemtagningar i samma bolag och det kan pågå länge. Det är mycket bättre att ha bra trendare som man kan beskära ofta än att ha värdebolag och vänta på utdelning en eller två gånger om året. För att detta skall fungera håller jag bara bolag som trendar över sitt 200 dagars medelvärde. Därmed säger jag inte att jag inte gillar utdelningar, jag har alltid flera bolag med bra direktavkastning i laget. I bästa fall får jag då både skörd och utdelning.

Ledartröjan idag går till läkemedelsjätten Novo Nordisk som nu rullar ut det eftertraktade läkemedlet Wegovy i Europa och som redan gjort succé i USA. Både Infineon och Ependion stänger med en bra uppgång utan direkta nyheter.

Lämna ett svar