Min aktievecka 10, Supertisdag, ECB-besked, jobbrapport, småbolagsrevansch? Ny topptrendare

USA har Super Tuesday, när 15 delstater håller presidentval, vilket sannolikt fastställer ledningen för Trump och president Biden i sina respektive partier. På onsdag och torsdag kommer Fed-ordförande Powell att förhöras om penningpolitiken inför kongressen. På fredag kommer sysselsättningsdata att visa om den starka sysselsättningstillväxten i december och januari var extremvärden, vilket är troligast, eller en start på en ny starkare trend för anställningar. I Europa lämnar ECB nytt räntebesked på torsdag och väntat är att centralbanken håller räntan still. Mer spännande är om ECB vågar göra några tydligare uttalanden om utsikterna för första räntesänkningen.

CNN:s Fear & Greed index är för sjätte veckan i rad på Extreme Greed 77(78). Swedbanks Fear & Greed indexuppdaterades inte i veckan, utan tog sportlov, men det är nog ingen vågad gissning indikatorn närmat sig Extreme Girighet ??(72). VIX är fortsatt på en nivå som indikerar låg volatilitet och riskaptit 13,11(13,75). Detsamma gäller Taildex: 8,66(9,04). Den amerikanska 10-årsräntan håller sig för sjätte veckan i rad över fyra procent: 4,20%(4,25%).

För tredje veckan i rad trendar samtliga index över sitt MA200. Rapportfloden är över och börsindexen har  nått nya rekordnivåer. Nu vänds fokus mot de mindre bolagen på börsen. Om riskviljan eskalerar och räntorna sjunker kan revanschen för småbolag lyfta hela börsen.

Den här veckan tog Mycronic över ledartröjan från Stellantis som bästa långsiktiga trendare. På lite kortare sikt är det Fortnox som har bäst trend, men samtidigt är aktien på överköpta nivåer och den mest volatila i laguppställningen. Generellt är trenderna starka i laget, men undantaget är mitt favoritbolag Apple som tappat i styrka och fallit tydligt under MA200.  Av den anledningen har jag gjort vinsthemtagning på 25% av innehavet, men aktien uppfyller inte längre mina regler för trendstyrka för att få vara kvar i laguppställningen. Jag har haft Apple länge så den ligger fortfarande på +15% sedan köp.

Lämna ett svar