Min aktievecka 12, räntebesked, inflationsutfall, marknadseufori, ny topptrendare

Huvudnumret nästa vecka blir FEDs räntebesked på onsdag. Även Bank of Japan, Norges Bank, Bank of England och Swiss National Bank lämnar räntebesked. Det förväntas att styrräntorna kommer att lämnas oförändrade men kommunikationen är mer intressant. Vi får även KPI-utfall från euro-området på måndag och Storbritannien på onsdag. På måndag blir det återigen en resdag för mig då jag lämnar Sverige och åker in i euro-området.

CNN:s Fear & Greed index ligger kvar för andra veckan på Greed 70(71). Swedbanks Fear & Greed index är för andra veckan på Extreme Girighet 78(82). VIX är fortsatt på en nivå som indikerar låg volatilitet och riskaptit 14,41(14,74). Detsamma gäller Taildex: 10,19(9,79). Den amerikanska 10-årsräntan håller sig för åttonde veckan i rad över fyra procent: 4,32%(4,08%), och är nu på högsta nivån under denna period. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg idag råder det euforisk stämning både bland förvaltare och privata investerare enligt flera index.

För femte veckan i rad trendar samtliga index över sitt MA200. Intressant är att båda Stockholmsindexen nu toppar både på MA200 och kort sikt. Sverige, som anses som räntekänsligt, får kanske nu sin revansch när räntesänkningarna börjar närma sig.

Ny topptrendare är Stellantis som passerade Novo Nordisk under veckan. I år trendar både KF- och ISK-portföljen över båda Stockholmsindexen. Bäst går KF- portföljen som stigit +10% sedan årskiftet (se omslaget) och ISK är hack i häl. Veckans miss är Adobe som rapportrasade och ramlade tydligt under sitt MA200. För dippköpare kan det vara ett bra läge att ta position i aktien, men för mig som är momentum investerare så säger min regelbok säger sälj. Inträffar det inget oväntat på måndag så får Adobe flytta till avbytarbänken igen då ett grundkrav är att varje innehav i laget skall trenda över sitt MA200.

Lämna ett svar