Neste rapportrusar på finska börsen

Ett av aktieportföljens innehav rapportrusar idag.

Dagens joggingrunda

Energibolaget Neste levererade ett klart bättre andra kvartal än vad analytikerna hade förutspått. Det jämförbara rörelseresultatet landade på 255 miljoner euro, medan prognosen pekade mot 214 miljoner euro. Här kan du läsa mer om Neste i ett tidigare inlägg.

De starka siffrorna bidrar till att aktien vid lunch stiger 13 procent.

Nestes försäljningsvolymer av förnybar diesel väntas vara relativt stabila under det tredje kvartalet, skriver bolaget i rapporten enligt Nyhetsbyrån Direkt.

Jag tror att Nestes patenterade och förnybara samt koldioxidfria diesel kommer att möta en ökad efterfrågan framöver. Inte minst vad gäller flygplansdiesel där de statliga finansiella stöden till flygbolagen inkluderar miljöförbättrande åtgärder.

Bland storbolagen har byggbolaget Skanska rapporterat ett något lägre resultat än förväntat för det andra kvartalet. Skanskas rörelseresultat landade på 845 miljoner kronor där förväntningarna låg vid 883 Mkr. Rapporten togs inte emot särskilt väl och aktien är vid lunchtid ned 4,55 procent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s