Volue rusar i veckan efter förvärv av Likron – kraftpaket för algoritmisk handel

Aktieportföljen tog tidigare positioner i Norska Volue som sedan köp rusat med 30,02%. Läs tidigare inlägg från den 4 november; Nytt innehav – En industriell plattform som förbättrar den gröna övergången.

Aktien har enbart vecka 47 rusat med 23,33% sedan Volue AS tillkännagivit ett avtal om att förvärva tyska Likron för att stärka positionen som den ledande leverantören av algoritmiska krafthandelslösningar i Europa.

”Övergången till koldioxidfri energiproduktion beror på en framgångsrik digitalisering av hela värdekedjan för grön energi. Volue kommer att ta en aktiv roll i en välbehövlig konsolidering av en fragmenterad marknad för energiteknik, med målet att hjälpa kunderna att påskynda övergången till förnybar energi. Tyskland är ledande i denna övergång och genom att gå samman med Likron hjälper vi kunderna att lösa den ökade komplexiteten i krafthandel framöver. Likron kommer också att fungera som ett kompetenscentrum för handelslösningar för Volue och jag ser fram emot att arbeta med deras imponerande team för att fortsätta att vara pionjär inom denna bransch under de kommande årtiondena, ” säger Trond Straume VD för Volue i pressmeddelandet.

Transaktionen förväntas avslutas under fjärde kvartalet 2020 och parterna har kommit överens om att inte avslöja de finansiella detaljerna för transaktionen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s