Volvo mot strömmen – köprykten och framgång i Nordamerika

Volvo går mot strömmen idag. När OMX30 i skrivande stund är ner -1,74% är Volvo lastbilar upp +0,74%. Två anledningar till dagens stigande kurs är att orderingången på tunga lastbilar i Nordamerika ökade, om än lite, till 21300 i mars. Volvo är stora i Nordamerika. Samtidigt går det rykte om att Christer Gardells aktivistfond Cevian nosar på Volvo igen. För drygt en vecka sedan fick Volvo  i Nordamerika en rekordorder på 110 elektriska lastbilar från logistikjätten Maersk. Aktien är ganska billig i dagsläget och är ner -19% sedan årsskiftet. Orderstocken är stor och begränsas av ansträngda leveranskedjor, men detta har troligen begränsad aktiekurspåverkan. För min del ser jag påfyllningsläge i aktien som är ett långsiktigt case för mig. Direktavkastningen är inte fy skam heller, en skön krockkudde. Imorgon är det x-dag vilket också kan vara en anledning till att aktien stiger då det säkert är flera som vill ta del av utdelningen

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s