Rapportrusaren med Price Powering

Hexpol rusade på rapport i Q2 på och stängde med en ökning på över 5%. Aktiekursen ligger över MA200 och visar därmed styrka både på trend och rapport. Polymerbolaget redovisade en delårsrapport för andra kvartalet som överträffade förväntningarna och rapporterade det bästa rörelseresultatet någonsin. Omsättningen steg 41,3 % till 5 654 miljoner kronor (4 002). Utfallet kan jämföras med analytikernas förväntningar som låg på 5 225. Organisk tillväxt var 18 %, och förvärvad tillväxt 10 %. Dessutom påverkades försäljningen positivt av valutaeffekter. “Vi tror att vårt starka kundfokus i kombination med geografisk närhet till kunderna ger oss fortsatt möjligheter att hantera störningarna i omvärlden och ytterligare stärka vår marknadsposition. Vi är flexibla och redo att möta den förväntade ökningen av fordonsproduktionen. Den starka affärsmodellen i kombination med en tydlig M&A agenda och stark finansiell ställning ger oss goda utsikter till fortsatt tillväxt och förvärv”, säger Brunstam till Affärsvärlden. Hexpol har förmåga att direkt kompensera för ökade råvarukostnader genom att föra dem vidare till sina kunder, vilket visades av en organisk tillväxt på 18 procent. Företaget gynnades också av den höga andelen försäljning från den amerikanska marknaden. Den svaga punkten är just nu fordonsmarknaden, men när den tar fart kan det bli en stark återhämtning även här. Aktien är ned 18% sedan årsskiftet men gått starkt de senaste tre månaderna med motsvarande uppgång. Jag har positioner och är positiv till bolaget, men marknaden är ologisk, det finns ingen självklarhet i nuläget att en aktie går bra bara för att bolaget levererar.

Annons

2 reaktioner på ”Rapportrusaren med Price Powering

 1. Ulf 26 juli, 2022 / 09:18

  Hej Per
  Alla verkar förvänta sig ytterligare en nedgång mellan 10-50% generellt. Kommer aktier som denna att stå emot eller inte?

  Gillad av 1 person

  • Per Gustafsson Ohlin 26 juli, 2022 / 14:02

   Hej Ulf, många säger att räntehöjningar och geopolitiska risker är inprisade, men i nuläget tycker jag det är en god idé att ha hög likviditet och vara försiktig med aktier. Det är svårt att träffa dipparna och sälja på topparna. Jag köper hellre aktier på styrka i nuläget. Jag utesluter inte att börsen kan falla mer. Det finns flera tillväxtbolag som fortfarande är för högt värderade enligt min mening, men även värdebolagen har en tendens att åka ned om det händer, dock är fallet inte lika stort i de senare. Ja, jag utesluter inte ytterligare fall. För en vändning krävs positiva nyheter kring kriget i Ukraina och att inflationen vänder neråt samt att vi inte hamnar i en recession. Sammanfattningsvis är jag defensiv och mer inställd på att skydda portföljerna i nuläget. Hälsar Per

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s