EFN: Inflation, ränta och dollarstyrka samt bästa sektor i lågkonjuktur

Jag tittade i förmiddags på EFN-kanalen och Sebastian G Carling på Söderberg & Partners visade några bilder som jag printscreenade. På första bilden ser vi tydligt att inflationen i USA har vänt nedåt. Det återstår att se hur det är i Europa, men det finns en viss eftersläpning här samt fler orosmoment avseende krig, energi m m. Trots att inflationen vänt ned i USA kan vi vänta oss fortsatta aggressiva räntehöjningar enligt Sebastians bild. Marknaden prognostiserar högre räntehöjningar än FED egen prognos. Det blir spännande att höra Fed-chefen Powells tal ikväll om kommande räntehöjningar. Det kan bli avgörande för om vi får sett ett tomterally enligt min mening. En viktig faktor för hur FED agerar är USA:s jobbstatistik på fredag, vilket Powell troligen kommer att nämna den kommande i sitt tal. Den här bilden är väldigt trevlig att titta på oss som haft USA bolag i portföljen i år. Att ha varit exponerad mot amerikanska aktier har varit den bästa hedgen. Frågan är bara hur länge dollarn kan vara så här stark. Jag har därför minskat något i USA bolag och ökat i skandinaviska och tyska bolag i utlandsportföljen. Sebastian lyfter fram tre sektorer att övervikta i en lågkonjuktur; hälsovård, IT och material.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s