Stryrräntan höjs till 3% och 3 rapporter

Riksbanken höjer räntan med 0,5 punkter och aviserar ytterligare två höjningar om inte inflationen går åt rätt håll samt att man börjar sälja statsobligationer fr o m april. Kortsiktigt stärks kronan idag med +1,5% mot dollarn.  Bra att kronan stärks även om mina utlandsinnehav sänker dagens resultat. Hexatronic redovisar en betydligt högre omsättning och vinst under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår oförändrad utdelning på 0,10 kronor per aktie. Aktien är i detta nu upp drygt +9% på rapporten. Läkemedelsbolaget AstraZenecas vinst något högre än väntat och omsättningen i linje med förväntningarna. Aktien är upp knappt +4% på rapporten. Klimatkontrollbolaget Munters redovisar en omsättning som var högre än väntat under fjärde kvartalet och det justerade ebita-resultatet var något lägre än väntat. Styrelsen föreslår höjd utdelning. Marknaden handlar ner aktien med i detta nu med -15%. Jag har en liten testpostion och passar på i dippen att fylla på och göra Munters till ett fullvärdigt innehav i portföljen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s