Omvänd vinstvarning från Volvo Lastvagnar

Oj, hur är det möjligt? Jag är fullinvesterad i Volvo och mina förväntningar inför rapporten är lagom med tanke på inflationsmiljön. Då läser jag i Di och Omni Ekonomi att Volvo släpper en omvänd vinstvarning. Preliminärt är det justerade rörelseresultatet 18,4 miljarder kronor, en ökning från 12,7 miljarder kronor under jämförelsekvartalet. Volvo rapporterar en preliminär nettoomsättning på 131,4 miljarder kronor för perioden januari till mars, en ökning från 105,3 miljarder kronor i fjol. Det ger en justerad rörelsemarginal på 14,0 procent, enligt bolaget. Motsvarande period i fjol rapporterade Volvo en rörelsemarginal på 12,0 procent.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s