Husqvarna: slår förväntningarna

Husqvarna är mitt femte största innehav och bolagets aktie rusar på dagens kvartalsrapport med en uppgång i skrivande stund på +5,51%. Aktien är i år upp +29,70% och trendar stabilt med 20,3% över sitt MA200. Det är lite nervöst att vara fullinvesterad i ett konsumentrelaterat bolag inför rapport, men med det innovativa och hållbara produktsortimentet har bolaget ett starkt fundament. Husqvarna levererar ett stabilt första kvartal vilket är en bra positionering inför trädgårdssäsongen. Koncernens nettoomsättning ökade med 9%, varav organisk försäljningstillväxt var 2%. Tillväxten är särskilt stark för robotgräsklippare, batteridrivna- och hjulburna produkter. Givet den osäkra makroekonomiska miljön och kundernas efterfrågan fortsätter bolaget sitt fokus på kostnadseffektivitet, förbättrat kassaflöde och operationell flexibilitet. …”Som koncern fortsätter vi att investera för framtiden med målsättningen att leda branschövergången till koldioxidsnåla, resurssmarta lösningar. Koncernens elektrifieringsambition syftar till att konsekvent minska koldioxidavtrycket. Hittills har vi minskat koldioxid- utsläppen (scope 1, 2 och 3) med 33% jämfört med basåret 2015. Målet är en minskning med 35% till 2025. Med ett starkt fundament och innovativt produkt- erbjudande är vi väl positionerade för att fortsätta leverera hållbart värde.”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s