Atlas Copco: krossar estimaten och lyfter börsen

Atlas Copco som är ett av mina större innehav krossar estimaten och aktien rusar i detta nu på rapport med +10,13%. Faktum är att hela Stockholmsbörsen lyfte när rapporten presenterades. Aktien är i år upp drygt +14,49% och trendar med 14,79% över sitt MA200. Atlas Copco överraskar med betydligt starkare resultat än väntat över i princip hela linjen i första kvartalet. Omsättningen och det justerade rörelseresultatet ökar med över 30 procent jämfört med för ett år sedan. Även orderingången ökar mycket mer än förväntat med 18 procent.Den organiska försäljningstillväxten ökade med 5 procent och väntat var en minskning med nästan 17 procent.Atlas räknar med att kundernas efterfrågan kommer att hålla i sig på kort sikt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s