Thule: Bättre rörelseresultat än väntat

Jag är fullinvesterad i Thule och aktien stiger i detta nu med +8,58% på rapport med en bättre rörelsemarginal än väntat på en pressad konsumentmarknad. Aktien är i år upp drygt +29,68% och trendar med 12,1% över sitt MA200. ”Försäljningen i kvartalet var lägre än föregående år, men på en förväntad nivå och med god lönsamhet Försäljningen i första kvartalet var 31 procent lägre, valutajusterat, än motsvarande kvartal föregående år som var ett exceptionellt starkt första kvartal. Huvudskälet till den lägre omsättningen i årets första kvartal var en lägre försäljning av cykelrelaterade produkter till våra återförsäljare, som fortsatte sänka sina lagernivåer. Detta ska jämföras med samma period föregående år då samma återförsäljare var i en aggressiv fas av lageruppbyggnad…Vi har dock fortsatt en orubbad tro på vår tillväxtstrategi och är övertygade om att trenden att leva aktiva liv kommer att vara fortsatt långsiktigt stark. I linje med vår offensiva strategi lanserar vi under våren en mängd nya produkter till konsument. Under vår och sommar visar vi utöver detta flera nya produkter..”

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s