Stockholmsbörsen bäst igen – mix av techrapporter och räntebesked sätter press

Trevligt att Stockholmsbörsen stängde bättre än övriga Europa för andra dagen i rad. Idag har jag fyllt på i Nordea, Catena, Vitec och Arjo. Efter New York börsens stängning ser jag fram emot Microsofts andra kvartalsrapport. Imorgon väntas FED höja räntan med 25 punkter till intervallet 5,25 till 5,50. Mixen av räntebesked och techjättarnas kvartalsrapporter kommer att sätta press på börsen.

Dagens ledartröja tillfaller Medcap som fortsätter lyfta på gårdagens besked att bolaget förvärvar medicinteknikbolaget Surgicube International. Lagercrantz och Surgical steg bra utan direkta nyheter.

2 reaktioner på ”Stockholmsbörsen bäst igen – mix av techrapporter och räntebesked sätter press

  1. Magnus Andersson 25 juli, 2023 / 19:24

    Hej Per! Vill egentligen bara skriva till dig och tacka för att du tar dig tid o delar med dig av dina investeringstankar. Det betyder enormt mycket för mig och min avkastning. Tack vare dig och ett par till har jag numer en investeringsfilosofi som slår index. För att vara rak så innebär det att jag som snickare o egenföretagare kan trappa ner o gå i pension medan kroppen fortfarande är någorlunda ok. Tack!

    • Per Gustafsson Ohlin 25 juli, 2023 / 21:50

      Hej Magnus, tack för dina vänliga ord och det glädjer mig att du inspirerats och att det påverkat dina investeringar positivt. Det betyder också mycket för mig att få del av berättelser som dina. /Per

Lämna ett svar