Svagare inköpschefsindex i Kina sänkte börshumöret

Min laguppställning presterar okej och stänger bättre än båda Stockholmsindexen på -0,40%. Det händer ofta att laget slår index när alla innehav trendar över sitt MA200. Stockholmsbörsens storbolagsindex och breda index stängde på -0,48% resp. -0,61%. För min del är jag nöjd om jag slår breda index och det är laget som skall ta mig i hamn med en bra avkastning, inte enskilda innehav. I stort sett är börserna idag röda på båda sidor Atlanten. Möjligen kan börshumöret försämrats av att Kinas inköpschefsindex kom in under 50, vilket indikerar att Kinas ekonomi stannar av. I förlängningen kan det slå mot företagens vinster och spridas vidare utomlands enligt SEB.

Idag skördade jag i Infineon (+38% i år) och Intiut (+31% i år) som stigit mer än fem procent över sin grundallokering. Bara i år har jag skördat Infineon fem ggr och Intuit två ggr. Jag gjorde en större vinsthemtagning i Apple och sålde 16% av innehavet, vilket blir fjärde vinsthemtagningen i år. Aktien är upp 41% i år och rapporterar på torsdag, blir det en rapportmiss har jag säkrat lite av uppgången och köper tillbaka billigare direkt. Förhoppningsvis blir det en bra rapport som överträffar förväntingarna och då stiger grundinnehavet och jag har plockat ut lite vinst. Jag har fyllt på i Medcap, Lagercrantz, AstraZeneca, Alfa Laval och Arjo.

Ledartröjan idag går till Ependion som idag passerade Surgical Science som lagets supertrendare på 200 dagars medelvärde. Munters tog andraplatsen utan någon nyhet. Novo Nordisk som är i ropet med sitt eftertraktade läkemedel Wegovy kom trea.

Lämna ett svar