Storebrand och Atlas Copco rapportrusar, SEB backar och Volvo Cars rasar.

Norska försäkringsbolaget Storebrand redovisar en högre vinst än väntat för det första kvartalet och aktien rusar med 8%. Eftersom Storebrand har en låg volatilitet, 15,7 på 100 dagars standardavvikelse, har jag låtit den växa till lagets näststörsta innehav. Storebrand stärker sin trend över MA200 och säkrar sin plats i laguppställningen.

Verkstadsjätten Atlas Copco rapportrusar med en rapport som innehåller ett starkare resultat och högre intäkter än väntat. Även Atlas har en hög allokering eftersom volatiliteten är relativt låg; 19,4 på 100 dagars standardavvikelse. Aktien stiger +6% till en ny rekordnivå, vilket lyfte hela Stockholmsbörsen vid rapportsläppet. Bolaget trendar nu 18% över MA200 och stärker sin plats i laguppställningen.

Storbanken SEB redovisar en stark rapport med bättre omsättning och resultat än väntat. Marknaden gillar dock inte att räntenettot blev svagare än väntat och aktien backar med -2%. Trots detta håller aktien en tydlig trend med +7% över sitt MA200 och behåller sin plats i laget.

Fordonstillverkaren Volvo Cars levererade en oväntat svag rapport, med ett rörelseresultatet på närmare 23% lägre än förväntat. Aktien är lagets nästmest volatila innehav och har därför en låg allokering i laget. Tyvärr faller aktien ner under sitt MA200 och kommer att flyttas till avbytarbänken.

Lämna ett svar