Veckan som gått, eftersnack

För andra veckan i rad stänger min laguppställning på grönt +0,35% medan Stockholmsindexen backar med breda indexet på -0,85%. Det är även så om jag tittar en månad bakåt, breda Stockholmsindexet backar med -0,26% och jämförelsevis har min laguppställning gjort en bra insats och är upp +4,89%. Flera bolag har stigit bra efter sina rapporter. Jag har gjort några vinsthemtagningar under veckan och hyvlat ned de bästa trendarna till önskad nivå. Det innebär att grundinnehavet får löpa vidare till nästa skörd, dvs roten får vara kvar så tillväxten kan fortsätta. Vid nästa nedgång kan jag köpa tillbaks igen billigare om momentum kvarstår i aktien, dvs att den långsiktiga positiva trenden är kvar (MA200d). En viss del flyttar jag även ut från börsen. Jag försöker hålla alltid två-tre årslöner utanför börsen, i bearmarket kan det bli mer. Numera får man dessutom 2,75% ränta på ett bankkonto, men det mesta utanför börsen har jag i obligationer/räntor med olika inriktning. Av de börser jag är aktiv på trendar Frankfurt, Stockholm, London, Toronto, Köpenhamn och New York positivt medan Helsingfors och Oslo är i en negativ trend. Frankfurt trendar helt klart bäst och är nära ATH. VIX stängde på låga 17,03, vilket indikerar en lugn börs med riskaptit. Det råder verkligen delade meningar mellan analytiker om det är lugnet före stormen eller inte. Så länge ”stormen” inte anlänt så ser jag börsen som bullish.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s