Veckans köp och sälj

En svag vecka på börsen med förnyad oro över coronasmitta, men en sådan vecka kan öppna upp för långsiktiga möjligheter. Jag går all in i ett undervärderat fastighetsbolag. Frågan är när tronskiftet äger rum från techsektorn till värdeaktier, inte om.

Foto av Jan u017didlicku00fd pu00e5 Pexels.com

Veckans köp:

  • Microsoft – Microsofts mångmiljarduppköp av speljätten Zenimax stärker företagets position i konsolkriget mot Sony. Köpet var oväntat och ett av de största i spelvärlden. Det blev läge att fylla på befintligt innehav.
  • Franco-Nevada – Goldstreamingbolagets aktie ingår i aktieportföljens hedgedel med Guld, Silver och Platinium. Detta är en planerad påfyllning av befintligt innehav.
  • Electrolux – Electrolux är ett av aktieportföljens aktuella tradingcase. Aktien är attraktiv på grund av en låg värdering och ett ökat intresse för hemrenoveringar. Bolaget är dessutom på väg mot ett starkt tredje kvartal. Det blev läge att fylla på.
  • H&M – Bolaget är varken stabilt eller kan skryta med tillväxt. Ändå värderas aktien till 20 ggr 2022 års väntade vinst. Men, H&M överraskade med omvänd vinstvarning och har visat att de kan anpassa kostnaderna snabbt. Framtidens klädbolag på nätet och i butik? Jag har fyllt på mitt befintliga innehav.
  • Assa Abloy – Med världens största bas av installerade produkter har bolaget en stor del av sin försäljning på eftermarknaden, vilket ger stabilitet i intäkterna. Aktien har dock den senaste tiden inte alls följt med sektorn upp i den återhämtning som skett, varför bolaget nu, utifrån dess organiska tillväxtpotential och högst framgångsrika förvärvsstrategi, ter sig som attraktivt värderad. Jag fyller på befintligt innehav.
  • Hufvudstaden – Ny aktie i portföljen och jag går all in och köper en större post. Aktien är ned 32% sedan årsskiftet och har inte hämtat sig alls efter pandemin. Bolaget handlas nu till 66% av dess substansvärde. Aktien är på tok för lågt värderad. Bolaget har en mycket stark balansräkning, där belåningsgraden endast är 16%. Det är en positiv signal att bolaget nu återinför återköp av aktier, även om det ännu endast rör sig om mindre belopp. Med tanke på dess attraktiva fastighetsbestånd i de absolut bästa lägena i Stockholm och Göteborg, den starka balansräkningen och den nu stora substansrabatten som bolaget handlas till, ser jag aktien som mycket attraktivt värderad.
  • Accell Group – En holländsk koncern som äger fina cykelmärken i hela europa. Cykel- och ebike-försäljningen har haft en uppgående trend när människor vill undvika kollektivtrafiken p g a den pågående pandemin. Skall jag vara riktigt ärlig har jag aktien mest för att jag är en hängiven landsvägscyklist, men jag tror också på fortsatt uppgång för cykling och fyller på innehavet.
  • Sivers IMA – Efter förrförra veckans uppgång har aktien denna vecka haft en nedåtgående trend. Passar på att fylla på inför att aktien skall listas på Nasdaq.
  • Storytel – ett klart tradingcase framöver. Företaget är ledande inom ljudboksmarknaden. Potentialen för värdeskapande ser mycket attraktiv ut. Jag fyller på och ser det långsiktigt.

Veckans sälj:

  • Investor har vuxit till det största innehavet i aktieportföljen och dess andel är idag 7,38%. Jag minskar och tar hem vinst. Efter försäljningen minskar Investors andel av portföljen till drygt 6% och är fortfarande det största innehavet med god marginal. Ytterligare neddragning sker eventuellt framöver.
  • Robur USA har utvecklats till fondportföljens största innehav med en andel av 21,39%. Jag minskar till ca 20% av fondportföljen och tar hem lite vinst. Även efter omallokeringen är Robur USA det största fondinnehavet.
  • Robur Ny Teknik är den näststörsta fonden med 20,24% av det totala fondinnehavet. Jag minskar till drygt 19% av fondinnehavet och tar hem en god vinst. Fonden är fortsatt det näststörsta fondinnehavet.

Lämna ett svar