Min aktievecka 36

Två utdelningar och en rapport att vänta i veckan. Veckans höjdpunkt är ECB:s räntebesked på torsdag, Jag förväntar mig en trippelhöjning och det är vad marknaden också prisat in. Rysslands gaschock kommer att skapa oro på marknaderna, men regeringen har agerat snabbt med sin likviditetsgaranti och kan EU dela på gas- och elpris på spotmarknaden kan det underlätta för elhandeln. På onsdag redovisas BNP-indikatorer och en fallande tillväxt spås. Det ser ut att bli volatilt framöver, men med en fallande trend. Jag fortsätter öka i hedgefonderna och behåller värdebolag med bra kassaflöden och utdelningar samt klar undervikt i tillväxt.

Annons

6 reaktioner på ”Min aktievecka 36

 1. Ulf Söderlund 5 september, 2022 / 07:59

  Hej Per
  Volatila tider nu, så dina inlägg är mycket uppskattade.
  Man får något att hålla sig i när det blåser hårt.
  Mvh/Ulf

  Gillad av 1 person

   • Ulf Söderlund 10 september, 2022 / 08:59

    Hej Per
    Verkar som en studs upp väntas nu(beror på vem man lyssnar på)
    Det betyder ju att hedgefonderna kommer att gå ungefär lika mycket nedåt.
    Är det något du påverkas av eller tänker du att det långsiktigt blir bra ?

    Mvh/Ulf Söderlund

    Gilla

   • Per Gustafsson Ohlin 10 september, 2022 / 10:06

    Hej Ulf, ja det påverkar mig på så sätt att jag ökade aktieandelen, men försiktigt. Jag har tagit några nya små positioner som jag ökar om aktien går åt rätt håll, även fortsättningsvis. Av de fem nya positionerna har tre gått tillräckligt bra och jag har fyllt på en nivå till. De andra får vara kvar i en liten bevakningsposition. Andelen hedgefond i ISK:en påverkades genom dessa köp och gick ned från 37% till 26%. Jag behåller en bra likviditet så jag kan agera och undviker att ryckas med för mycket i upprekyler. Hedgefonderna ligger kvar och så även mina långsiktiga aktieinnehav som ligger på plus. Hedgefonder går bäst i tydliga uppåt eller nedåttrender. Kommer indexen att konsolidera kan det bli svårt för hedgefonderna att hävda sig. Vi vet ju inte hur det går framöver, men vi har många räntehöjningar att vänta och fallande tillväxt. Handlar börsen på detta har vi en fortsatt fallande trend. Det här är bara mina funderingar och jag vet inte hur det blir. Vad tror du om mitt resonemang? (Jag skulle vilja skriva att nu handlar har börsen börjat handla på fallande inflation o räntesänkningar, men jag är tveksam till om vi är där ännu med börsens framåthorisont på sex månader). Med vänlig hälsning,/ Per

    Gilla

   • Ulf Söderlund 10 september, 2022 / 14:46

    Hej Per
    Det du säger låter som vanligt vettigt.
    Men ändå surt att sitta och titta på minus
    siffrorna på hedgefonden om/när det blir en rekyl.
    Med fonden så tar det ju x dagar att byta också så lite segt.
    Längden på de rekyler som varit fram till nu
    verkar vara 4-6 veckor och ca +8-10%
    så det är väl bara att härda ut.
    Om det fortsätter ner ytterligare en del
    så hämtar väl fonden tillbaka.

    Mvh/Ulf

    Gilla

   • Per Gustafsson Ohlin 10 september, 2022 / 15:00

    Hej Ulf, vi får hålla oss diversifierade, det är svårt att säga vilken marknadsregim börsen handlar på. Och vara försiktig. Önskar dig en trevlig helg / Per

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s