Grön stängning med rapporterande Volvo i topp, inflationen faller i eurområdet, ny bevakningsposition i Greentechbolag

Trots en avmattning på Stockholmsbörsen stängde indexen och laguppställningen på tydligt grönt. Inflationen inom euroområdet fortsätter att falla som förväntat och det stärker min tro om att räntesänkningarna börjar i Europa och kanske t o m vår Riksbank blir först ut.  Ledartröjan idag gick till rapporterande lastbilsjätten Volvo som slog förväntningarna trots lägre volymer. Det är uppenbart att kunderna accepterat prishöjningarna och att bolaget har en kostnadsflexibilitet. Till vinnarkvartetten sällade sig även specialfettbolaget AAK, specialstålbolaget Alleima och forskningsbaserade läkemedelsbolaget Camurus som alla steg utan direkta nyheter. Idag fyllde jag på i läkemedelsbolaget AstraZeneca och har därmed nått önskad allokering i aktien. Imorgon har laguppställningen fyra rapporterande bolag, ABB, AQ Group, Investor och Mycronic.

Hela morgondagens rapportgäng har trendat bra och jag har flera gånger i år skördat och allokerat ned innehaven. Idag tog jag hem ytterligare lite vinst i topptrendaren Mycronic. Blir det någon rapportmiss köper jag tillbaka till ett lägre pris och blir det rapportglädje blir jag gladare. Jag kan också berätta att jag har tagit en bevakningsposition i greentechbolaget SaltX Technology som utvecklar elektrifieringstekniker för att minska industrins beroende av fossila bränslen. Just nu fokuserar SaltX på ett samarbete med SMA Minerals i en fossilfri kalkindustrianläggning med CO2-separering. Nyligen kom även ABB med som samarbetspartner för att påskynda kommersialiseringen av tekniken.

2 reaktioner på ”Grön stängning med rapporterande Volvo i topp, inflationen faller i eurområdet, ny bevakningsposition i Greentechbolag

  1. jannefalk 17 april, 2024 / 21:53

    Det går bra för dig, hoppas att det fortsätter så….🤗🤗🤗

Lämna ett svar